1000 TL Üstü Tüm Türkiye'ye Ücretsiz Kargo
Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz 0532 068 89 11
Türkiye'nin en güvenilir orjinal, organik, doğal ürünlerin buluşma adresi ; Nurbal Şifa Merkezi
SSL sertifikalı sistem ile %100 güvenli alışveriş
www.instagram.com/nurbalsifamerkezi / instagram adresimizden en son güncel ürünleri takip edebilirsiniz
  • ...
Nurbal Şifa Merkezi

Sığla Yağı 100 gr

STOK : Var

320.00 TL

KDV Dahil

295.00 TL

Güvenilir Alışveriş Kolay Ödeme Orijinal Ürünler

TELEFONDA SİPARİŞ VER

0216 566 33 00

Tıklayın, telefonunuzu bırakın. Sizi arayalım.

Ürün Adı :  Sığla Yağı 100 gr

 

Sığla yağı (Styrax Liquidus), sığla (günlük) ağacı olarak bilinen ve Muğla’da yaygın olarak bulunan (Hamamelidaceae familyasına mensup) Liquidambar Orientalis Miller ağacının gövdesine tekniğine uygun açılan yaralardan elde edilen balzamın kaynatılması ve preslenmesi sonucu elde edilen ve geleneksel tedavide yaygın kullanım alanına sahip olan bitkisel bir üründür. Kahverengimsi (tahin) renkte, bal kıvamında, yapışkan, donuk ve mat yapıda olup kendine özgü aromaya sahiptir.
Günlük kabuğu, sığla yağı eldesi için ağaç kazıma işlemi sırasında sığla yağı ile birlikte toplanan ve kaynatılıp preslendikten sonra kurutularak halk arasında tütsü/buhur materyali olarak kullanılan kabukçuklardır.
Sığla ağacı, endemik bir ağaç türü olup 300 yıl kadar uzun ömre sahiptir. Boyu, 15-20 metre, uygun koşullarda 35-40 metreye ulaşır. Kışın yapraklarını döker.
Sığla, dünya’da doğal olarak belli yerlerde yetişir. Türkiye’de en geniş yayılışını Muğla’da özellikle’de Marmaris, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye dolaylarında gösterir.
Buzul çağından günümüze kadar gelmeyi başarmış bir ağaç olan sığla ağacından elde edilen sığla yağının, eski çağlardan itibaren üretimi yapılmış ve önemli bir ürün olarak çeşitli şekillerde değerlendirilmiştir.
Mısır Uygarlığında mumyalamada kullanılmış, firavunlar sığla yağı ile mumyalanmıştır. Mumyalama dışında, sığla yağı Kraliçe Kleopatra’da ve Roma hamamlarında hamamdan sonra kadınların vücuduna sürmek suretiyle bir aşk iksiri ve güzellik aracı, Hipokrat’ta ilaç olmuştur.
Bronz çağında, Demir çağında Akdeniz’de önemli bir ticaret maddesi olarak değerlendirilmiştir. O dönemlerde, Fenike’den gelen ticaret gemileri tarafından Akdeniz’de sığla yağı ticareti yapılmış.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Kanuni Sultan Süleyman Marmaris-Fethiye arasındaki bölgeyi kardeşi Mihrişah Sultan’a vermiş. Mihrişah Sultan da kendisine verilen bu yeri, eşi Mısır Hidivi Ali Paşa ile birlikte vakıf olarak işletmiş ve bu alandaki sığla ağaçlarından elde edilen yağı Mısır’a ihraç etmiştir.
Evliya Çelebi de Seyahat notlarında Menteşe toprağında kavak gibi küçük bir ağaçtan sığla yağı elde edildiğine ve bu yağın Mısır’a, oradan Hindistan’a gönderildiğine, cüzam hastaları tarafından kullanıldığına dair bilgilere yer vermiştir. Anadolu’daki sığla yağı ihracatı sonraki dönemlerde de devam etmiştir.

Sığla yağı elde etme işlemi, ağaç gövdesine dikey olarak açılan damarların sıyrılmasıyla oluşan kapçık ve yağın toplanması, kaynatılması ve preslenmesinden oluşur.
Üretim yapılacak sahadaki üretim ağaçları Orman İşletme Şefi tarafından damga ve boya ile işaretlenerek belirlenir. Bu belirlemede göğüs çapının 15 cm den büyük, ağacın yanmamış, sıhhatli ve mantarlaşmamış olmasına dikkat edilir.
Sığla yağı çıkarma işlemi, çevre orman köylerinden gelen ve bu işi bilen işçiler tarafından yapılır.
Sığla yağı üretimine, Mart ayı sonuna doğru kabuk sıyırma işlemi ile başlanır. Ağaçta, 50-70 cm. yüksekliğinde, 10 cm genişliğinde olmak üzere ağacın dış kabuk kısımları yontulur. Bu işleme “kızartma, kızıllatma” denir.
Kızartma işleminden sonra bir ay beklenilerek Nisan ayı sonu ve Mayıs ayı başlarında kızıllatma yapılan tabak boyunca 4-5 cm genişliğinde, 3-4 mm. derinliğinde damar açılır. Bu işleme “göz çekme” denir.
Damar açıldıktan 1-2 hafta sonra yara sathında oluşan ve "sur" adı verilen yara sathı kaşıkla sıyrılarak alınır. Sur, siyahımsı renkte bir tabakadır.
Sur alma işlemleri Haziran ayının ilk haftasında tamamlanır. Üretime, sur alma işleminden 15-20 gün sonra damarların yağ dolmasıyla başlanır. Damarlarda biriken yağ ve kabuk yongaları, damar boyutları değiştirilmeden yine kaşık denilen aletle sıyrılarak alınır. "Sur arkası" ismi verilen bu işlem Temmuz ayı başında bitirilir.
Her 15 günde bir kaşıkla yara üzerinde biriken sığla yağı sıyrılarak "margun"adı verilen kıl torbalara toplanır. "Sefer" adı verilen bu işleme Ekim ayı başına kadar devam edilir.
Ekim ayı sonu ile Kasım ayı ortalarına kadar damarlarda toplanan ve ağacın dip kısımlarına akan, kabuk aralarına sızan ve "karakap" denilen düşük kaliteli yağ da toplanır ancak diğer yağ ile karıştırılmaz.
Kıl torbalarda toplanan yonga ve yağ karışımı, kaynayan kazandaki sıcak suya konularak 2-3 dakika kadar kaynatılır. Kaynatılan yonga ve yağ karışımı ürün prese taşınır. Presleme sonrasında bir miktar su ve yağ karışımı bir oluk vasıtasıyla giriş kısmında süzgeç bulunan beton havuzlara alınır. Havuzda yağın üzerinde toplanan su, amaca uygun bir oluk ya da düzenek vasıtasıyla dışarıya alınır. Havuzda bulunan sığla yağı, Orman İşletme şefinin nezaretinde teneke kutulara doldurulup ağızları sıkıca kapatılarak Orman idaresinin tespit edeceği depolara nakledilir.
Pres artığı olarak açığa çıkan buhur ise kurutulduktan sonra ayrıca pazarlanmak üzere depolanır.
 

 

Ürünün Latince Adı : Liquidambar orientalis

 

Ürün kullanım : Her sabah ve akşam bir çay kaşığı, öğünlerden önce yenir

 

Ürün Ambalajı : Emniyet bantlı özel kavanoz ve tahta kutulu olarak

 

Ürün miktarı :  Net  100 gr

 

 

Son kullanım tarihi : Kutu üzerinde son kullanma tarihi yazmaktadır

 

Ürün saklama şekli : Serin ve kuru yerde, ağzı kapalı hava almayacak bir şekilde, ısı ve güneş ışınlarından koruyarak muhafaza ediniz

 

 

Ürün paketleme ve sevkiyat : 
Tüm ürünlerimiz ısı, nem, rutubet olmayan ortamlarda muhafaza edilmekte olup, özenle paketlenerek tüketicilere gönderilmektedir

 

Yan Etkileri :

Ürün tamamıyle bitkisel içerikli ürün olduğundan dolayı bilinen bir yan etkisi yoktur. Buna rağmen herhangi bir tesir gösterdiğinde ürün kullanımı bırakılarak doktora danışılmalıdır

 

 

Yasal ve Önemli Uyarılar
 

-Çocukların ulaşamayacağı yerde saklanması gerekir
-Günlük tavsiye edilen günlük alım dozunu aşılmaz
-Takviye edici gıdasal destekler normal beslenmenin yerine geçemez
-Hamilelik ve emzirme dönemi ile hastalık veya ilaç kullanılması durumlarında doktorunuza danışınız.
-İlaç değildir. Hastalıkların önlenmesi veya tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaz.

Ürünlerimizin kullanımlarıyla ilgili detaylı bilgi almak info@nurbal.com adresine hangi üründen veya ürünlerden bilgi almak istediğinizi belirterek mail gönderebilirsiniz.

İlgili yasa gereği endikasyon ve hastalık adı belirterek besin destek ürünleri ile ilgili tanıtım yapılmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç değil Bitkisel Destek ürününüdür.

Tedavilerin teşhisi uzman doktorlar ve hastanelerin görevidir.

Havale / EFT (%1) :292.05 TL (KDV Dahil)

Bankalara özel taksit seçenekleri :

Taksit tutarıToplam
Peşin-295.00 TL
2147.50 TL295.00 TL
398.33 TL295.00 TL
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Ortalama Değerlendirme »

Satın almış olduğunuz ürünleri 14 gün içerisinde koşulsuz iade edebilirsiniz. İade edeceğiniz ürünlerin ambalajları bozulmamış, ürünler gıda olduğundan kapakları açılmamış ve emniyet bantları yırtılmamış olması ayrıca faturasının olması gerekmektedir.

Kusurlu ürünlerde kargo bedeli tarafımıza aittir, aksi durumda kargo ücreti alıcıya aittir. Geri gönderimlerde sadece Yurtiçi kargoyu kullanınız aksi durumda gelen kargolar iade departmanımız tarafından kabul edilmeyecektir.

İadesi kabul edilen ürün/ürünlerde para iadesi aynı günde işlem yapılan kart hesabına yapılmaktadır, (geri iadeler bankanızın onay süresine göre farklılık gösterebilir)

Benzer Ürünler

Türkiye'nin En Güvenilir Sitesi Nurbal Şifa Merkezi

Alışveriş Sepetim

X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhatsApp Destek Hattı